torsdag 22. januar 2015

Dar es Salaam

Lørdag ettermiddag ankom vi Dar es Salaam. Vi forlot flyet og inntok flyplassen. Det første vi så da vi gikk inn døra var et skilt hvor det stod "EBOLA check". Noen ebola sjekk ble det imidlertidig ikke gjort, så vi fylte ut visa-arkene våre, fikk sjekket vaksinasjonskortene og gikk pent gjennom passkontrollen. Bagasjen vår kom sakte men sikkert på rekke og rad ut på bagasjebåndet. Rundt bagasjebåndet var det tettpakket med folk og veldig varm, tett luft - det var klart at vi var i Afrika. Bagasjen var kommet, vi fant "vår mann" som kjørte oss alle til Hotell Slipaway. Hotell Slipaway er et utrolig fint og koselig hotell som jeg tror ligger litt i utkanten av sentrum.  På hotellet forsvant Afrikafølelsen gradvis og følelsen av sydenferie ble sterk da bakgården på hotellet var idyllisk med lekeplass, basseng, palmer og utsikt over sjøen.

Dagen etter bar det avgårde til ambassaden, der vi vartet opp en time for tidlig fordi resepsjonisten på hotellet sa det tok godt over en time å kjøre på grunn av trafikken. Hun hadde nok åpenbart glemt at 12. januar er en helligdag, Zanzibars revolusjonsdag, og vi brukte rundt et kvarter til ambassaden.
Vi fikk ikke sett så mye av Dar es Salaam som by, og vi var aldri inne i sentrum. Men det vi så minnet godt om en afrikansk storby, med biler og trafikanter i alle retninger, hvor folket i gatene ser ut som de har all verdens med tid. Jeg kan selv sammenligne byen med Freetown som er hovedstaden i Sierra Leone, og ser umiddelbart at Dar es Salaam er en mer velstelt og noe rikere by med flere fasiliteter enn det Freetown kan by på, men de har begge hver sin sjarm og de samme trekkene :)

Hilsen Vilde & Ida Sophia



Visste du at Bjørknes Høyskole tilbyr Norges eneste bachelorgrad i freds- og konfliktstudier? Sjekk ut våre Facebooksider

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar