fredag 4. juli 2014

Studieleders oppsummering og betraktninger


Idet kongeriket Norge for alvor går inn i feriemodus og vi stadig nærmer oss en ny verdensmester i fotball er det på tide å oppsummere skoleåret 2013/14 og ønske dere alle en riktig god sommer.

Først av alt og nok en gang; Gratulerer til våre avgangsstudenter som etter tre intense men innholdsrike år er uteksaminert med bachelor i Freds- og konfliktstudier! Dere har god grunn til å være stolte av dere selv og dere kan med ekstra god samvittighet nyte noen avslappende sommerdager.

Men det hele startet som vanlig i august. 39 nye fjes ble innlemmet i FK-familien som «freshmen» og de som nå var 2. og 3. klassingene vendte med ny giv tilbake fra en altfor lang sommerferie. Det startet med fadderuken, som satte den sosiale, men heldigvis ikke den faglige standarden for semesteret. I august arrangerte vi også, for første gang, Oslo Diploma Course on Human Rights, et samarbeid mellom UD, ILPI, angolanske myndigheter og organisasjoner og Bjørknes Høyskole. Vi ser frem til å ta imot nok en angolansk delegasjon til høsten. Flere flunkende nye emner ble undervist; The Ethics of War and Peace, The US in the Middle East og The Geopolitics of the Arctic (inkludert et vellykket studieopphold på Svalbard) og mange spennende gjester var innom, som generalmajor Robert Mood og mange andre (se bilder her).

Også vårsemesteret ble for mange kickstartet med en sosial happening, «studietur» til Hemsedal. Heller ikke dette satte standarden for det faglige, takk for det… Kort tid etter dro 1. klasse til Tanzania hvor de tilbragte 5 uker. Denne gangen minnet studieturen mer om «Allsang på grensen» enn «Paradise Hotel», altså var det god og jovial stemning og lite drama; godt jobbet (se bilder her)! 2. klasse måtte vente litt lenger på utreisen, men når den først kom så kom den godt; Israel og Palestina sto for tur i april/mai. Med unike møter og dype inntrykk ble denne studieturen nok en gang arrangert med stort suksess (se bilder her). 3. klassingene jobbet hele vårsemesteret (i alle fall i teorien) med bacheloroppgaven, kun avbrutt av et ukes kurs i Conflict Management in Practice.

Som student ved freds- og konfliktstudier blir du fra dag én fortalt hvor viktig det er å vise engasjement utover studiene. Og FK-studentene stiller i en særklasse når det kommer til dette! For fjerde året på rad arrangerte studentene en utrolig bra og ikke minst innbringende veldedighetsgalla tilinntekt for Flyktninghjelpen (se bilder her). Jan Egeland var ikke den eneste som var imponert og stolt av dere! I løpet av våren kom også studentavisen Betula ut for første gang, naturligvis etter initiativ fra FK-studenter. I studentdemokratiet markerte FK seg naturligvis, blant annet med å okkupere selveste toppvervet, studentrådesleder. Linjeforeningen opprettholdt sitt viktige og gode arbeid og mange FK-ere har jobber frivillig i organisasjoner o.l. Et prosjekt som er også er særlig verdt å nevne er den nyopprettede organisasjonen Dependa, startet og drevet av FK-ere som ble litt ekstra inspirert i Tanzania. Engasjement utover studiene vil gi dere et fortrinn når du en gang skal søke jobb, så fortsett med dette!

Alle vi i FK-fagstaben er enige i at det har vært et godt år. Vi setter stor pris på å jobbe for dere og sammen med dere, og vi ser frem til fortsettelsen. Det kommende skoleåret vil by på mange spennende emner, turer, diskusjoner og seminarer, og skulle det være tvil så kan vi forsikre dere om at fagområdet ikke blir mindre relevant og dagsaktuelt over sommeren...

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en god sommer, og velkommen tilbake til høsten! En ekstra velkommen til alle nye studenter. Takk for i (skole)år.

- Torstein 



Visste du at Bjørknes Høyskole tilbyr Norges eneste bachelorgrad i freds- og konfliktstudier? Sjekk ut våre Facebooksider

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar