torsdag 12. februar 2015

Hallo bloggen!

Som studenter innen fred- og konfliktstudier er det viktig å kunne utøve i praksis noe av det vi lærer i teori. Noe enkelte fikk erfare under mandagens forskningsprosjekt at ikke nødvendigvis trenger å ha noen sammenheng… Studentene har utført et stort spekter av prosjekter. Alt i fra hvordan integreringen av masaaiene er i arbeidslivet i byene, hvordan turismen er i regionen vi har tilbrakt de siste ukene og hvordan den politiske situasjonen er i forbindelse med årets valg.  Sistnevnte med et noe spesielt utfall!
Prosjektgruppen hadde forberedt seg godt i både hva som skulle gjøres, hvordan dette skulle gjennomføres og selvfølgelig hvor. Gruppen ble delt inn i to enheter. Første gruppe oppsøkte lokale i en park hvor gruppe nummer to skulle gjøre det samme ved det lokale fiskemarkedet. Gruppen ved parken fikk gjennomført sitt prosjekt på en god måte med god respons og gode svar. For gruppen ved fiskemarkedet startet alt veldig bra, men endte noe annerledes. Det nærmet seg slutten for spørsmålsrunden og antall respondenter var på et akseptabelt nivå, da en veldig høflig men over gjennomsnittet streng person trappet opp og etterlyste vår tillatelse. Tillatelse til å gjennomføre politisk forskning på dette stedet. Som tre noe uerfarne ”forskere” ble vi litt perplekse i søken etter ord. En av oss klarte vel å lire ut av seg ”unnskyld” før en ny skyllebøtte møtte europeerne. En enighet om at vi skulle forlate området ble fattet etter sterk oppfordring fra vedkommende…

Det å ta med seg fra dette er at ingenting trenger nødvendigvis å ende i samsvar med planlagt modell. I hvert fall ikke når det kommer til politisk forskning.
For de som fikk en skjennepreken var dette en ”metode er som tran” opplevelse. Det smakte ikke veldig godt, men det var veldig bra for oss.

Forskningsteamet. Fra venstre: Ibrahim, Josefine, Fredrik, Chris, Adrian og Selma



Hilsen Nora, Rams, Anne–Helene og Chris.



Visste du at Bjørknes Høyskole tilbyr Norges eneste bachelorgrad i freds- og konfliktstudier? Sjekk ut våre Facebooksider


1 kommentar:

  1. Det virker som at dere fikk god "uttelling" tross alt... Godt jobbet!

    SvarSlett