onsdag 7. mai 2014

Dag 6. Hot day in Bethlehem!

Dagen startet med å dra opp til Bob the settler i Efrat, for å ta en titt på bosetningene og diskutere Israel/Palestina konflikten. Det var veldig spennende, og samtidig frustrerende. Å høre på en bosetter prate om hvor lovlige bosetningene er, og at jøder har rett til landet, og selvfølgelig den berømte Oslo-avtalen som i følge han ikke fungerte på grunn av palestinernes svik var ikke lett. Vi stilte han ganske mange kritiske spørsmål som han ikke svarte på.  Han endte alle svarene med Holocaust, og det sier vel sitt.  Da vi var ferdig der dro vi videre til Tent of Nations for å hjelpe til med litt hagearbeid og høre på hvordan livet  uten nok vann, strøm og stadig trakassering  fra israelske soldater om å forlate landområdet var.  Det gjorde et sterkt inntrykk på oss å høre hvordan de klarte å leve gjennom en slik hverdag ved å ha tro, håp, ikke-vold og kjærlighet som fokus.  Etter at vi hadde jobbet hardt under den stekende sola, dro vi tilbake til hotellet for å dusje og slappe av . Vi spiste middag  på en restaurant med en helt fantastisk utsikt og nydelig mat. Vi avsluttet en herlig kveld med å sitte rundt bålet og prate om livet, politikk, krig og fred og sånn.

Masalama, arak kariban!

Dagens gullkorn:
Det må være fra selveste Bob the settler og hans argumenter på hvorfor bosetningene er lovlig under internasjonal lov:


(…) There were no act of aggression, because there were no sovereign State (…)  We did not throw anybody out and we did not force anybody in, and therefore the settlements are legal (…)





-Azra og Jenneba



Visste du at Bjørknes Høyskole tilbyr Norges eneste bachelorgrad i freds- og konfliktstudier? Sjekk ut våre Facebooksider

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar