søndag 4. mai 2014

Hei Bloggen!

Fjerde dagen på tur viste seg å bli en dag full av dramatikk og sterke inntrykk. Dagen startet med pitabrød (igjen), hvor vi senere tok bussen til Bil´in for å se på film. Hjemme hos broren til regissør av den Oscarnominerte filmen ”Five Broken Cameras”, fikk vi privat visning av nevnte film. For de som ikke har verken sett eller hørt om denne filmen, handler den kort fortalt om fredagsdemonstrasjonene til innbyggerne i Bil´in. De har demonstrert mot okkupasjonen av deres landområder hver eneste fredag i snart ti år. Under demonstrasjonene blir de nesten hver eneste gang angrepet med tåregass av det israelske militæret (IDF), noe vi senere skulle føle på kroppen. Etter filmen var ferdig, var planen at vi skulle observere fredags-demonstrasjonen fra avstand, men det ble litt nærmere enn vi hadde tenkt. Mens resten av klassen sto litt oppi lia, gikk Kristine, Benedicte, Hina og Emeline i toget med demonstrantene. Etter noen minutter, begynte det å regne tåregass. Vi (der nede) hadde god hjelp fra noen rutinerte demonstranter, så det hele gikk veldig fint. Med kroppen full av adrenalin, løp vi inn i bussen til resten av gjengen som også hadde fått smake på en liten dose med tåregass. Til tross for dramatikken, var det hele en opplevelse ingen av oss ville vært foruten.

Hvis noen er interessert i å lese mer om situasjonen Bil’in kan dere lese mer på den siden her: Bilin-ffj.org

Etter denne interessante starten på dagen, dro vi tilbake til Jerusalem hvor vi hadde noen timer fri, til stor glede for alle. Nå befinner vi oss i Betlehem, hvor vi skal tilbringe de neste dagene. På hotellet i Betlehem, som egentlig er en kirke, er vi fordelt på to rom og deler tre dusjer, hvilket innebærer at det er hard kamp om å få ta seg en dusj.

Stemningen er med andre ord fortsatt på topp!!



Klem fra Ida og Kristine




Visste du at Bjørknes Høyskole tilbyr Norges eneste bachelorgrad i freds- og konfliktstudier? Sjekk ut våre Facebooksider

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar