søndag 4. mai 2014

HALLA bloggen!

Tredje dagen på tur og humøret er fortsatt på topp. Dagen startet med pitabrød før vi satte oss i bussen, hvor vi plukket opp en sjarmerende liten dame ved navn Angela. Hun jobber for en organisasjon som heter Jahalin hvor rettighetene til palestinere på Vestbredden er i fokus. Angela fortalte med stor entusiasme, og ga oss god innsikt i situasjonen i Øst-Jerusalem og bosetningene utenfor.
Lunsjen fikk vi servert av en koselig og gjestfri beduinfamilie, hvor gjestfriheten var så stor at Sebastian fikk tilbud og assistanse til å gå på do. Her fikk vi innblikk i beduinenes situasjon og hvordan de forholder seg til bosettere som stadig kommer nærmere og nærmere. Videre gikk turen til Holocaustmuseet i Jerusalem hvor vi fikk en to timers guidet tur. Etter å ha tråkket litt rundt kjørte bussen videre til Ramallah. Her skulle vi egentlig ha et middagsmøte med en representant fra PLO, men han kom aldri (fant senere ut at han hadde blitt syk). Dette utviklet seg til å bli en veldig interessant kveld, for det var tid for Idas bursdagsfeiring!!!!!! De som valgte å utforske utelivet i Ramallah, ble ikke skuffet.

Dagens gullkorn er servert på gullfat av Serena og Emeline;

Serena; ”Der hos beduinene har de det kanskje ikke så bra, men de har veldig fin utsikt!”
Emeline; ”Det er bra, for da går eiendomsprisen opp

Kort oppsummert, enda en spennende, innholdsrik og lærerik dag. Fortsatt god stemning i leiren, blogges senere :*


- Kristine & Benedicte



Visste du at Bjørknes Høyskole tilbyr Norges eneste bachelorgrad i freds- og konfliktstudier? Sjekk ut våre Facebooksider

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar