fredag 2. mai 2014

Shalom/Salaam fra onsdag 30.april


Det første vi har lyst til å gjøre i dette blogginnlegget er å skryte av Bjørknes Høyskole, med Hilde og Cecilie i front, for arbeidet som har blitt lagt ned i organiseringen av møter, særlig med tanke på israelsk UD og UN OCHA. Særlig det å få ordnet en time av tiden til talspersonen til Benjamin Netanyahu for å snakke med oss, er helt rått, og noe som vi studenter setter stor pris på.

Dagen i dag hos israelsk UD var preget av foredragsholdere som på utrolig vis klarte å få sine sterke pro-israelske holdninger til å virke nærmest logiske. De israelske diplomatene var spesielt gode på å vende våre kritiske spørsmål i en helt annen retning enn opprinnelig formulert, imponerende spin doctoring med andre ord. Deretter forsatte turen vår til UNOCHA der vi fikk et mer nyansert innlegg på de humanitære forholdene på Vestbredden og Gaza. Svært langt men et innholdsrikt foredrag. Møtet hos UN var den siste faglige delen av programmet i dag, men dagen hadde fremdeles mange spennende momenter igjen. Gåturen til klagemuren var en av dem, i de smale gatene opplevde vi hyggelige mennesker som smilte og hilste på oss. Arkitekturen og atmosfæren bak veggene gir deg en følelse av at du beveger deg gjennom tiden og historien.

Vi ønsker å avslutte med et gullkorn fra vår kjære turleder Hilde, når hun innser hvor lenge hun skal være på tur med oss: "Hælvette, æ blir jo aldri kvitt dere".




Visste du at Bjørknes Høyskole tilbyr Norges eneste bachelorgrad i freds- og konfliktstudier? Sjekk ut våre Facebooksider.

1 kommentar:

  1. Hahaha, Hilde du får holde ut noen dager til;-)

    Så utrolig bra at dere fikk treffe Mr. Regev! Man blir ikke talsperson for den israelske statsministeren uten å være "best i klassen". Vi gleder oss til å følge dere videre!

    SvarSlett